Saturday, December 13, 2008

lexiko

Πολιτική

Πολιτική είναι η διαδικασία εκείνη από την οποία αποκτάς φήμη, λεφτά, θαυμαστές, αλλά χωρίς να ξέρεις να τραγουδάς ή να παίζεις μπάλα, επίσης δεν χρειάζεται να γυμνάζεσαι και να έχεις εμφάνιση, αντιθέτως στα υπέρ σου είναι να είσαι καραφλός, η κοιλιά, να μην έχεις δουλέψει πότε, ή στην κακή περίπτωση που έχεις δουλέψει, βαρέθηκες.

Βουλευτής

Βουλευτής είναι εκείνος ο κύριος ή κυρία που ξέρει από πολιτική (βλ. επάνω). Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχουμε 300 τυχερούς, συνήθως οι θέσεις τους είναι ισόβιες με δικαιώματα διαδοχής. Για το πολύ δύσκολο έργο που υπηρετούν, στελέχωση τηλεοπτικών σταθμών και υπουργείων κλπ ο λαός τους πληρώνει, τους δίνει μερσεντές, κινητό, γραφείο και έναν ειδικό φρουρό να τους προστατεύει. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός για τις θέσεις καθώς είναι μόνο 300, συνήθως οι πιο παπαρολόγοι, γλείφτες και παραμυθάδες κερδίζουν.

Λαός

Σύνολο θυμάτων από όπου προέρχεται το ηλίθιο εκλογικό σώμα.

Εκλογικό Σώμα

Εκλογικό σώμα είναι ένα σύνολο ανθρωπόμορφων όντων οι οποίοι για 700 ευρώ το μήνα για 40 χρόνια μπορεί να ψηφίσουν το βουλευτή (βλ. επάνω)

Ψήφος - Ψηφοφόρος

Ψηφοφόρος είναι ο ηθικός αυτουργός σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, επιπλέον πολλές φορές λόγω του χαμηλού του IQ, πέφτει θύμα διαφόρων επιτήδειων που δεν είναι αρκετά άχρηστοι για να εκλεγούν βουλευτές, αυτός ο άτυχος και χαζός ψηφοφόρος μένει αμανάτι χωρίς να μπορεί να σβήσει πρόστιμα, να διορίσει την κορούλα του σε τράπεζα κλπ.

Σύνταγμα

Παλαιότερα θεωρήθηκε σημαντικό επίτευγμα του Λαού, ωστόσο τα χρόνια πέρασαν και φάνηκε πόσο υπερτιμημένο ήταν, συνήθως κοσμεί βουλευτικές βιβλιοθήκες ή αν έχει σκληρό εξώφυλλο ως coffee table στα τραπεζάκια της Βουλής. Διδάσκεται στη σχολή Νομικών και υπάρχει τετράγωνη πλατεία με μαρμάρινο σιντριβάνι που φέρει το όνομα, Πλατεία Συντάγματος. Γύρω από την εν λόγω πλατεία υπάρχει μεγάλο εθνικό θέατρο με παρκινγκ, φαγάδικα, παιχνιδάδικα και ξενοδοχεία. Το εισιτήριο είναι λίγο τσιμπημένο, αλλά το κάστινγκ έχει αλλάξει και βλέπεις ωραίες παρουσίες, όπως μοντέλα, παρουσιάστριες, ηθοποιούς και γενικώς ξανθιές πλάι στα μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου και της γενικότερης καλλιτεχνικής σκηνής.

Κριτική

Κριτική είναι η μέθοδος των πολιτών να μην κάνουν τίποτα, να μην προσπαθούν για τίποτα, να παρανομούν και να ψηφίζουν αυτούς που είχαν κατηγορηθεί για σκανδάλα στην προηγούμενη τετραετία. Είναι η στάση ζωής που εναντιώνεται σε οτιδήποτε, και αρχίζει με το «εγώ τα κάνω όλα καλά» και το τελειώνει στο «οι άλλοι είναι άχρηστοι». Συνήθως, κριτική ασκούν και οι δημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι που απαρτίζουν το «τηλεοπτικό πάνελ», επίσης σύνηθες είναι να θεωρείται και επάγγελμα, καθότι εμπεριέχεται και το στοιχείο της αμοιβής, χρηματικής ή άλλης. Επιπλέον, αξιοσημείωτο είναι ότι η κριτική απαντάται και σε πολιτικό επίπεδο, σε αυτήν την περίπτωση, ο «κριτικός» πάσχει από διάφορα ψυχικά και σωματικά νοσήματα, όπως εμμονές, αμνησία, ψευτοτσαντίλα για τα συμβαίνοντα, και συνήθως είναι αντιπολίτευση, αποτυχημένος υπουργός ή βουλευτής, απατεώνας ή προέρχεται από κόμμα που μπαίνει δεν μπαίνει στη βουλή.

No comments: